Det første bad og den tidlige baderutine

Det første bad er noget helt specielt - både for dig og for din lille baby. For at det første bad skal blive en god oplevelse, er det vigtigt at være velforberedt og at sænke forventningerne til både varighed og succes. 

Som du kan læse om her, anbefaler vi, at du venter med at bade din baby til at fosterfedtet er trængt ind i huden, og at den lille navlestump er udtørret og faldet af af sig selv.

Forberedelse er nøglen 

Sørg for at din baby er mæt og har fået sovet en lur inden badet. Sådan et bad er en kæmpe oplevelse for en nyfødt baby, hvor alle sanser kommer i spil. 

Det afgørende er ikke, hvad baby bades i. Det afgørende er, at der er tilpas lunt i det rum, baby afklædes og bades i, så han eller hun ikke kommer til at fryse. Derudover skal vandet være den rette temperatur - hverken for varmt eller koldt. En god hovedregel er, at du næsten ikke skal kunne mærke, at du rør ved vandet, for det er den temperatur, baby selv er, vi forsøger at ramme. Sørg for også at have et dejlig blødt håndklæde klar, da baby hurtigt bliver kold.

Når vandet er klar, og baby er afklædt, sænker du helt forsigtigt baby ned i vandet. Og husk, en våd baby er meget glat, så forvent at du højst sansynligt selv bliver våd for at kunne få et godt nok greb omkring baby. Du kan også benytte en lille badestol. Men lad aldrig baby være i vandet uden 100% opmærksomhed. Jeg vil til enhver tid også anbefale, at du hele tiden har hænder på og omkring baby - badestol eller ej. De første 6 måneder behøver du ikke bruge andet end et par dråber olie - vi anbefaler selvfølgelig at bruge Velvet Droplets, fordi den unikke kombination af havreolie og jojoba sikrer, at din baby er lækker blød, og huden er fugtet efter badet. Når vandet er tempereret, tilføjer du et par dråber olie og blander det let op i vandet - så er vandet klar til baby.  

Skab nogle trygge rammer ved at efterligne livet i maven

Når du sænker baby ned i vandet, er det en god idé at synge eller tale blidt til barnet, så det føler sig trygt, fordi det kan høre mor eller far. Nogle babyer griber ud - det er helt naturligt og skyldes en blanding af vægtløshed og den medfødte griberefleks. Derfor kan det være en god idé at være 2 de første gange, så der er en af holde i hånden, og en der holder på den glatte baby. Det kan også hjælpe at tage en stofble med ned i vandet, som svøber omkring baby. På den måde efterlignes miljøet i maven en lille smule, og det kan hjælpe baby til at føle sig tryg.  

Et kort, men rart bad

Første gang skal du ikke forvente, at baby kan være ret længe i vandet. Et par minutter og max. 10 minutter. Sådan et bad er meget krævende, og det handler om at gøre det til en så god oplevelse som muligt. Når baby skal op af vandet, er det vigtigt, at du har håndklædet klar, da sådan en lille ny baby meget hurtig bliver kold og har svært ved at få varmen igen. 

Dub lige så forsigtigt baby med håndklædet og sørg for, at han/hun er helt tør, før du giver ble og tøj på. 

For de fleste babyer er sådan et bad nok til et kæmpe behov for nærhed hos mor eller far - og sikkert også endnu en lur. 

x SoKind, Marie Louise

Close

Select your shipping destination

  • Africa
  • Americas
  • Asia
  • Europe
  • Middle East
  • Oceania